Begyndertips til havearbejde i drivhus

Drivhuse er populære blandt alle, der elsker havearbejde. Et drivhus kan være fordelagtig for dig og din have, da den kan opretholde en temperatur, der er passende for dine grøntsager og blomster – selv i barskt vejr. For at få et perfekt klima i et drivhus fra HobbyDrivhuse.dk, skal der tages hensyn til mange ting såsom temperatur, ventilation, lys, luftfugtighed, skygge og andre lignende faktorer.

Резултат с изображение за greenhouses

Hvis du er begynder inden for dette felt, har du brug for en smule viden for at kunne bruge dette som alternativ til indendørs havearbejde. Det er vigtigt at finde ud af hvilken type drivhus, du ønsker, da der findes forskellige modeller, selvom de alle har det primære formål at opretholde et bestemt miljø. Du kan vælge vægge, der er lavet a fibre, glas eller plastik, en fritstående bygning, eller endda om du ønsker et almindeligt eller specielt design.

Begyndertips til et nyt drivhus

Hvis du er nybegynder, kan du følge disse handy tips for at succesfuldt starte et perfekt drivhus.

Brug et termometer

Termometeret indikerer, om alting er perfekt i dit nye drivhus, da det er nødvendigt at opretholde temperaturen inde i drivhuset. Det er ikke sundt for planterne med temperatursvingninger i dit drivhus.

Vælg planterne med omhu

Et drivhus giver dig en chance for at dyrke hvad som helst, da du fastholder de miljømæssige forhold. Som begynder skal du ikke slå et større brød op, end du kan bage. Vælg planter, som du ved er stærke og modstandsdygtige over for sygdom. Få hjælp fra andre gartnere til at vælge rigtigt.

Den rigtige kombination af jord

Sørg for at have den rigtige jordkomposition: En 50/50 blanding af kompost og lermuld. Det kan også være en tredjedel lermuld, tørvemos og kompost. Du skal også tilføje gødning, benmel eller træaske.

Ordentlig ventilation

Ventilation er vigtigt for drivhuset. Uden ordentlig ventilation kan dine kostbare planter måske blive angrebet af diverse sygdomme. Insekter ville elske at angribe dine panter, hvis der er en indelukket atmosfære, så åben døren om dagen, da dette hjælper med at regulere temperaturen.

Plads

Planter har brug for nok plads til at vokse. Sørg for at have nok plads mellem planterne, så deres blade ikke rører hinanden. Hvis drivhuset holdes rent, får frøende den nødvendige plads til at vokse. Selv det at have redskaber liggende, som ikke er i brug, giver sneglene en chance for at slå sig ned.

Vanding

Det er altid bedre at vande planterne om aftenen, da vandet ikke fordamper lige så let, fordi det er koldere.  Hvor ofte planterne skal vandes, kommer an på vejret. Undgå at ramme bladene, når du vander, da dette øger risikoen for spredningen af sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *