5 nemme tips til havearbejdet til sommer

Sommerens varme dage og lange aftener er perfekte til at arbejde i og nyde haven. Lidt opmærksomhed og kærlig pleje vil få din have til at være et væld af farve og vækst hele sæsonen igennem. Herunder er nogle tips, der vil sikre, at din have bliver ved med at trives:

Når vejret er varmt og tørt i længere tid, skal du give nyplantninger i haven eller de planter, der er specielt udsatte for varmen, ekstra vand. Det er vigtigt at supplere nedbør med tilstrækkelig væde, især til nyplantede træer og buske. Containere og sammenplantninger i hængende potter skal vandes oftere – sommetider to gange om dagen.

Hold øje med insektskader over hele haven. Ved første tegn på skade, skal du tage en prøve og tage den med til Van Luyk, så den kan blive analyseret. Vi vil meget gerne give dig nogle valgmuligheder, der er egnet til netop dit insektproblem.

Tag afblomstrede blomsterhoveder af hele sæsonen igennem, så dine planter er smukke og indbydende for sommerfugle, bier, kolibrier, og gavnlige insekter. Det kan også fremskynde endnu en blomstring.

Det betaler sig i det lange løb at fjerne ukrudtet, lige så hurtigt som det kommer frem. Betragt det som en terapeutisk aktivitet, mens du nyder det udendørs.

Høst, tildæk og gød dine urter og grøntsager. Og høst, tildæk og gød dem så igen. Plant endnu en afgrøde af salat eller andre grøntsager, der er mere til kulde, sidst i juli og august, så du får mere grønt om efteråret.

Har du et spørgsmål? Så besøg vores haverådgivningsside for en lang række oplysninger og tips om havebrug eller spørg vores ansatte til råds, så din plæne og have vil være flotte hele sommeren.

Oplysninger Leveret af HobbyDrivhuse.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *