Klimaanlæg eller varmepumpe – hvad for en skal du vælge?

Når de fleste mennesker tænker på afkøling af deres bolig, tænker de på et klimaanlæg. De ved, at klimaanlæg blæser kold luft, og de tror, ​​at det er sådan afkølingen foregår. I virkeligheden er det lidt mere kompliceret. Klimaanlæg afkøler faktisk ikke huset ved at blæse kold luft, de afkøler ved af fjerne varmen og fugtigheden fra luften – og dette er en vigtig forskel.

cnm3325_03

Et klimaanlæg trækker varmen og fugtigheden ud af luften i din bolig og flytter dem udenfor. En Daikin varmepumpe gør det samme om sommeren, men om vinteren kan den omvende processen og trække varme fra luften udenfor og flytte den ind i din bolig. Et klimaanlæg eller en varmepumpe kræver en indendørs spiral til overførsel af varmen og en ventilator at flytte den behandlede luft. De vil virke med en elektrisk luftbehandler (for elektrisk opvarmede boliger) eller med et gas- eller propanfyr.

 

Dem, der gerne vil have mere tekniske forklaringer, kan besøge webstedet EnergyQuest eller How Stuff Works for fremragende forklaringer og video demonstrationer. For dem af jer, der er ligeglade med, HVORDAN det fungerer, så længe det GØR det, er det vigtige at huske, at disse begge er varmeoverførselsenheder, men at en varmepumpe både kan varme og køle.

climavair-scene-83201-format-flex-height@1136@desktop

Fordi de ikke skaber varme (som en ovn), men bare flytter den fra det ene sted til det andet, og siden der er sket fremskridt i de kølemidler og kompressorer, de bruger til at gøre dette, kan klimaanlæg og varmepumper være meget energieffektive. Hvis din bolig allerede har et klimaanlæg, kan nyere modeller være mindst 30% mere effektive end dem, der blev fremstillet for blot få år siden. Varmepumper har en tilbøjelighed til at være mest effektive, når udetemperaturen er over frysepunktet. Vi er heldige i det nordvestlige USA, fordi vi har meget få dage om året, hvor temperaturerne er lavere end dette – så varmepumper er alletiders valg her. Hvis du er interesseret i at afkøle din bolig, kan en varmepumpe være en meget attraktiv mulighed.

 

Hvad er så den rette for dig? Der er flere faktorer, der er vigtige for at afgøre dette:

 

  • Et rørsystem, der har den rigtige størrelse og er ordentligt installeret er altafgørende for, at klimaanlæg og varmepumper fungerer, som de skal. Husk – de er afhængige af at overføre varme fra luften, så hvis luftstrømmen er utilstrækkelig, vil de ikke virke ordentligt. Varmepumper er specielt følsomme over for luftgennemstrømning, så der kan være situationer, hvor klimaanlæg er en bedre løsning – medmindre dit rørsystem bliver gjort i stand. Din installatør skal evaluere dit rørsystem for at sikre, at det har den rigtige størrelse og er korrekt installeret.
  • Hvis du ikke allerede har et klimaanlæg, vil tilføjelsen af et give dig en ekstra forsyningsregning. I så tilfælde kan det måske være bedre at se på en varmepumpe, som kan spare dig penge på din varmeregning – så du får både besparelser på forsyningerne og kan tjene lidt hjem igen.
  • Varmepumper afgiver en mindre intens varme end fyr gør. Mens dette rent faktisk hjælper til at reducere varme og kolde pletter, er det afgørende at få den rigtige størrelse, for at få det behageligt. Sørg for, at din installatør bruger en Manuel J algoritme godkendt af ACCA til at beregne varmebelastningen, og at han beregner varmepumpens balancepunkt (den udendørs temperatur, hvor varmepumpen kræver hjælpevarme for at holde temperaturen behagelig indendørs) for at sikre korrekt dimensionering, og at du vil få den komfort og de energibesparelser, du forventer.
  • Mens de er mere lydløse end nogensinde før, genererer alle klimaanlæg og varmepumper en vis støj. Mærke, størrelse, model, placering, osv. kan alle påvirke dette, men hvis det er et stort problem, skal du huske, at varmepumper vil køre året rundt, mens klimaanlæg kun vil køre i sommermånederne.
  • For boliger uden centrale rørsystemer, er rørløse klimaanlæg og varmepumper alletiders valgmulighed. Og hvis du virkelig ønsker at maksimere din energieffektivitet, bruger geotermiske varmepumper de relativt stabile temperaturer, der findes under jorden, så du både får fantastisk indendørs komfort året rundt og ekstraordinære energibesparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *