Hvordan virker propanvarmeapparater?

På trods af deres futuristiske design er gasterrassevarmere faktisk meget enkle apparater. Gas fra flasken føres op gennem en slange, der løber hele vejen op ad ​​varmeapparatet. Gassen antændes i brænderen øverst på ​​varmeapparatet og danner en opvarmende flamme. Gasterrassevarmere ligner meget et gaskomfur eller campingkomfur i virkemåde.

Image result for patio heater

Selv om det er meget nemt at opsætte ​​et gasvarmeapparat, er der nogle få gode råd, du kan få med på vejen, så varmelegemet kan fungere sikkert og effektivt.

Gasregulatorer

Det første af dem er gasregulatoren. Gasregulatorer er nødvendige i alle gassystemer. Regulatoren forbinder gasslangen med flasken og styrer det tryk, hvormed gassen slippes ud. Der er mange forskellige former for regulatorer beregnet til at konvertere mellem forskellige trykniveauer, så det er vigtigt at bruge den rigtige slags gasflaske til din regulator og omvendt. Butan og propan skal frigives på forskellige trykniveauer, så du kan ikke bare skifte mellem disse typer gas, medmindre du også udskifter regulatoren. De fleste gasvarmere leveres med en propanregulator, fordi det er den mest populære form for flaskegas udendørsbrug.

Tænding

Læs altid brugsanvisningen, før du forsøger at tænde terrassevarmeren fra Solamagic. Ligesom gaskomfurer fås forskellige gasvarmere med forskellige former for antændingsteknologi. I dag er der meget få terrassevarmere til gas, der stadig skal tændes med tændstikker, og i stedet er de udstyret med en mekanisk Piezo-tændingsknap som dem, der findes i cigaretlightere, der laver elektriske gnister.

Nogle terrassevarmere kombinerer den elektroniske tændingsknap med et vågeblus. I modsætning til gammeldags vågeblus, der holdes tændt hele tiden, bliver moderne vågeblus, der fungerer med elektronisk tænding, kun tændt, når du begynder at bruge varmeapparatet. Hvis din terrassevarmer er udstyret med vågeblus, vil den første indstilling på kontrolknappen være “vågeblus”. Ved at holde drejeknappen nede på denne indstilling, frigives en gasstrøm til vågeblusset, som derefter antændes af den elektroniske tænding. Når vågeblusset er tændt, kan du skrue op for at åbne for gassen til hovedbrænderen. Gassen antændes derefter af vågeblusset.

Hovedårsagen til, at visse terrassevarmere er udstyret med vågeblus, er at det leverer tænding med mere energi, som kan gøre det lettere at tænde for hovedbrænderen. Men visse fabrikanter har omhyggeligt udeladt vågeblusset og sikrer at Piezo-tændingen er kraftig nok til at tænde hovedbrænderen direkte. Dette afskaffer mere eller mindre mellemmanden og gør normalt antændingen til en hurtigere proces.

Termoelementer

Du kan komme ud for at skulle vente i op til 30 sekunder eller mere, før dit vågeblus eller din hovedbrænder forbliver tændt. Dette skyldes en sikkerhedsfunktion kaldet et termoelement. Termoelementer er designet til at forhindre gaslækage i tilfælde af at vågeblusset eller brænderflammen slukkes. Termoelementet holder gasventilen lukket, med mindre en bestemt temperatur overstiges. Hvis flammen slukkes, lukker termoelementet automatisk for ventilen. Dette er en vigtig sikkerhedsfunktion beregnet til at forhindre farlig ophobning af gas, men det betyder, at du er nødt til at vente på, at termoelementet opvarmes, før gasflammen kan blive tændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *